Správny výber novej postele

NAŠE TIPY

Každý deň sa začína a končí v posteli. Strávime v nej  minimálne 1/3 svojho života, preto je dôležité da si záleža na výbere.

Základnými požiadavkami na zdravú postež je - minimálny tlak na chrbticu, anatomicky správna opora ležiaceho tela, kvalitné vetranie, žahká údržba.


Kvalita lôžka

Drevená postel Livia HKvalita lôžka (roštu i matracov), má vplyv na uvožnenie a regeneráciu chrbtice, kĺbov a vnútorných orgánov. Neodporúča sa mäkká ani príliš tvrdá postež, pretože chrbtica je celú noc neprirodzene prehnutá a dochádza tak k ranným bolestiam. Na zdravom lôžku si chrbtica udržiava pri ležaní vždy svoj správny tvar.

Jednotný recept na výber správneho lôžka neexistuje, ide o individuálnu záležitos každého jednotlivca. Predovšetkým to záleží  na jeho hmotnosti, výške, zdravotnom stave a zvyklostiach spania.


Šírka a dĺžka postele

Na  pohodlný spánok je potrebná primerane vežká plocha na ležanie. Keďže sa väčšina spáčov na posteli v noci pohybuje od jedného okraja k druhému, najmenšia šírka pre jedného nocžažníka by mala by 80cm. Ideálna je však šírka 90 alebo 100cm. Pre dvojlôžko potom rozmer 140, 150 alebo 180cm.

Správny výber novej postele | i-matrace.skSprávny výber novej postele | i-matrace.skČo sa týka dĺžky tiež platí, čím väčšia, tým lepšia. Pripočítajte k svojej výške postavy 20cm a dostanete základ pre minimálnu dĺžku postele. Ponúkame štandardnú dĺžku postele 200cm, predĺženú dĺžku 210,  alebo 220cm. Môžeme  vyrobi aj atypický rozmer na objednávku podža vášho želania.

Najčastejšie sa stretávame s postežami, ktoré sú vyrobené z dreva alebo ocele. Konštrukcia postele sa väčšinou skladá z bočníc a čiel, na ktorých je uložený rošt, ktorý slúži na uloženie matraca.


Na výber u nás máte:

  • Drevené postele - z masívneho duba alebo buka. Väčšinu postelí z našej ponuky si môžete necha namori na požadovaný odtieň.

  • Kombinácia masív a kov, rám postele je vyrobený z lamina (DTLD), alebo kovu a nohy sú z prírodného buka.

  • Celokovové postele - vyrobené z kombinácie kovu a matného hliníka.


Medzi doplnky k posteliam patria:
Nočný stolík Salma

  • Nočné stolíky - možno zakúpi v žavom alebo pravom prevedení, so zásuvkou alebo sklom.

  • Polica nad postež - slúži na uloženie drobností, ktoré chcete ma na blízku.

  • Úložné priestory - je možné využi  priestor pod postežou na uloženie vašich vecí. Ponúkame tiež zásuvky pod postež, ktoré majú kolieska pre žahšiu manipuláciu.

  • Osvetlenie - k osvetleniu vašej spálne.


Súčasou postelí nie sú rošty ani matrace. Komponenty si môžete dokúpi, pretože na tomto drevenom monolite by sa vám zle spalo.

Rošty
- na výber máte pevný, alebo lamelový rošt. Oba umožňujú prúdenie vzduchu a odvádzajú tak vlhkos z matraca počas spánku. V článku ako vybra vhodný rošt vám poradíme, ktorý rošt je pre vás najlepší.

Matrace
- ponúkame vežké množstvo matracov. Dôležité je, aby výška hornej plochy matraca bola 45 - 55cm nad zemou. Na výbere matraca si dajte záleža, nekupujete ho každý deň. Ak si neviete poradi prečítajte si  nᚠčlánok aký matrac vybra, kde je vytýčených niekožko dôležitých bodov výberu

Správny výber postele, roštu a matraca vám zaistí pokojný a zdravý spánok bez bolesti, za ktorý sa vám vaša chrbtica poďakuje. V prípade akýchkožvek otázok sa nás nebojte kontaktova.

 Správny výber novej postele | i-matrace.sk



My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0