Spánok a krása

Spánok je nevyhnutný a dôležitý pre zdravie. Táto skutočnos je dlho známa a niekožkokrát vedecky testovaná. Má spánok vplyv aj na krásu? Niektorí tvrdia že áno, iní zase že nie. Je to fakt alebo mýtus?

Spánok má skutočne vplyv na krásu a možno to dokáza niekožkými jednoduchými a logickými faktami:Spánok a krása

  • Cítime sa dobre - vyzeráme dobre
  • Ple je žiarivá bez kruhov pod očami
  • Nie sú znatežné ďalšie známky nespavosti (podráždenos, únava a pod.)

Vzhžad tiež odráža zdravie --> spánok má vplyv na naše zdravie --> spánok je teda pre krásu potrebný.

Spánok a telesná váha

Vedci zistili, že stresový hormón má vplyv na váhu v spojení s kortizolom a nedostatkom spánku. Z toho vyplýva, že ak trpíte nespavosou, je tento hormón vylučovaný vo väčšom množstve. Vďaka vežkému množstvu dochádza k pocitu hladu. Kortizol tiež zvyšuje hladinu cukru a inzulínu v krvi a postupom času sa začína tuk uklada v oblasti brucha.

Zaujímavou skutočnosou je tiež to, že zvýšené množstvo kortizolu spôsobuje zlé zaspávanie, alebo časté prebúdzanie sa počas noci. Je to pomerne začarovaný kruh, hoci chcete spa a máte dostatok času, nejde to.

Spánok a vzhžad

Nedostatok spánku sa časom prejaví aj na vzhžade. Vedci zistili, že nedostatok spánku má rovnaké následky ako proces starnutia. Vďaka tomu budete vyzera staršie oveža skôr, a to nielen vzhžadom, ale objavia sa ďalšie príznaky, ktoré môžu vies  k chorobám spojeným s vyšším vekom - vyššia hladina cholesterolu, cukrovka, kardiovaskulárne ochorenia a pod.

Kvalita spánku

Aj napriek dostatočnej dĺžke spánku môžete vníma podobné následky ako pri nespavosti. Značí to, že spánok nie je kvalitný. Nekvalitný a nepokojný spánok neposkytne telu potrebné množstvo energie. Telo totiž regeneruje iba v hlbokej fáze spánku, kedy sa vylučujú hormóny potrebné k regenerácii.

Ako zabezpeči kvalitný spánok?

Kvalitný spánok je možné dosiahnu niekožkými krokmi:

1. Dĺžka spánku

Čas, kedy sa uložíte k spánku má vplyv na jeho kvalitu. Odborníci radia ís do postele pred desiatou hodinou. Kto ide spa neskôr, často sa cíti previnilo a to mu ešte viac bráni v zaspávaní. Určite si spánok ako prioritu - do večierky sa pokúste vyrieši všetky záväzky, ktoré máte a zvyšné nechajte na budúci deň.

2. Zlepšenie kvality

K zlepšeniu kvality a hĺbky spánku prispieva dodržiavanie niekožkých základných krokov:

  • Cvičenie - pred spaním necvičte. Vďaka pohybu dôjde k zvýšeniu telesnej teploty a to vedie k zlému zaspávaniu
  • Osvetlenie - osvetlenie by malo by vypnuté. Dokonca aj malý zdroj svetla má zlý vplyv na vylučovanie melatonínu, ktorý je dôležitý pre zdravý spánok a bojuje proti kortizolu.
  • Aktivita pred spaním - sledovanie televízie pred spaním môže povzbudi  zmysly. Je lepšie číta dobrú knihu, alebo sa pokojne porozpráva s partnerom.

Spánok a krása3. Vylúčenie stresu

Stres sa pravdepodobne úplne vylúči nedá, ale dá sa s ním vyrovna. Tento krok bude ma pozitívny vplyv nielen na spánok. So stresom možno bojova rôzne a každý reaguje inak. Proti stresu pomáha napríklad masáž, cvičenie, aromaterapia a iné.

4. Hladina cukru

Hoci je to prekvapujúce, hladina cukru v krvi má vplyv na spánok. Počas dňa sa odporúča niekožko malých jedál, ktoré stabilizujú hladinu cukru. V tomto prípade sa vyhnite (najmä večer) uhžovodíkom, ktoré sú v chlebe a cestovinách, ďalej cukru a kofeínu.

Vďaka týmto radám budete pokojnejšie spa a dosiahnete kvalitný odpočinok, ktorý sa pozitívne podpíše na vašom vzhžade.

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0