Matrace pre vyššiu váhu

Na trhu existuje nepreberné množstvo ponúk matracov, ktoré sžubujú odpočinok pre telo a kĺby pri spánku. Pri výbere matraca Matrac pre každého, to je www.i-matrace.sknesmiete zabudnú tiež na svoju váhu.

Na hmotnosti totiž záleží, aj keď tomu niektorí neprikladajú dostatočnú váhu.

Vyššia hmotnos užívateža pochopilně znamená aj vyšší tlak na matrac, telo sa zaborí do hĺbky, a tým si vytvaruje vlastnú formu. Na túto skutočnos pri výbere nového matraca nezabúdajte.

Ak dáte prednos lacnému a mäkšiemu matracu, tak počítajte s tým , že sa s ním za krátky čas rozlúčite. Počas niekožkých mesiacov sa totiž taký matrac stane pre Vás ortopedicky nevhodný a z tohto dôvodu tiež nepouživatelný.

Tip - sadnite si na matrac, ak sa stlačí o viac ako 1/3, tak je pre Vás príliš mäkký a tým pádom nevyhovujúci.

Zbavte sa zdravotných ažkostí

Osoby s vyššou váhou alebo trpiace obezitou spravidla trápi celý rad súvisiacich zdravotných ažkostí. Väčšinou sa jedná o bolesti chrbta, krčnej chrbtice a tiež ažkosti s dýchaním. Tieto ažkosti môžete výberom správneho matraca značne ovplyvni.

Dnešné matrace sú vyrobené z moderných a kvalitných materiálov, ktoré udržujú chrbticu i hlavu v odporúčanej polohe, zabraňujú deformácii chrbtice a minimalizujú tým vznik bolesti. Navyše vhodne zvolený matrac vrátane anatomicky tvarovaného vankúša vám môže pomôc odstráni nepríjemné chrápanie a ostatné spánkovej neduhy.

Ako teda vybra matrac podža vyššej telesnej váhy?

Každý nᚠmatrac je vybavený štítkom s maximálnym odporučeným zaažením. Nosnos matraca by mala by minimálne o 5kg vyššia než je vaša hmotnos. Keď si vyberiete matrac s nižšou hmotnosou, môže časom dôjs k jeho preležaniu.
Matrac zo studenej peny Martina

  • Ak vážite viac než 100kg, tak si najskôr zistite maximálne zaaženie matraca. Ponúkame celý rad penových alebo pružinových matrací so zaažením do 120, 130 alebo 150 kg. Príkladom je sedemzónový matrac zo studenej peny Martina, ktorý je vyrobený z dvoch elastických pien, je antibakteriálny a má zaaženie do 130 kg.
    Ďalšou možnosou je matrac zo studenej peny Romantika s váhovým zaažením do 150 kg, vyrobený z kašmírskej vlny a opatrený anatomickou a masážnou profiláciou. Teraz v akcii 1 + 1 zadarmo od 514 €.

    Ortopedická lamelová matrac Zora
  • Pre osoby vážiace nad 150 kg ponúkame ortopedické lamelové matrace, ktoré je možné nastavi podža príslušnej váhovej kategórie a vytvori si tak ideálny podklad pre spánok. Príkladom je ortopedický lamelový matrac Sára klasik, ktorý je možné vyrobi pre užívatežov s váhou až do 200 kg.


Matrac pre plnoštíhlych by mal by dostatočne pevný a stabilný, aby si telo pri úplnom uvožnení našlo polohu pre odpočinok. Vožte matrac s pevnejším vystužením, kedy aj v tých najviac namáhaných častiach zostane tvarovo a kvalitatívne rovnaký.

Životnos matraca

Životnos matraca nezávisí iba na jeho tvrdosti, ale aj od materiálu z ktorého je vyrobený. Z hygienického hžadiska je životnos matraca 5 - 7 rokov.

K matracom je dôležité tiež zvoli správny typ roštu. Jeho výber tiež nepodceňujte s ohžadom na vašu váhovú kategóriu. Rošty pre väčšiu záaž nesú označenie Mega. Tieto rošty majú zosilnenú konštrukciu (rám, silnejšie lamely a dimenzované uchytenie). Znesú hmotnos od 150 - 180 kg. Medzi tieto rošty patrí napríklad pevný lamelový rošt Portoflex Mega alebo polohovatežný lamelový rošt Portoflex HN Mega. Oba majú zaaženie do 150kg.

Správne zvolený matrac aj rošt robia divy, nepodceňujte teda ich výber!

 



My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0