Ako si vybra správnu prikrývku?

Každý pozná  pocit, keď sa počas studených zimných nocí zabalí do prikrývky, ktorá ho zohreje.  A naopak, nikto nemá rád horúce letné noci, keď človek nezažmúri oka a prevažuje sa z jednej strany na druhú. Aké vlastnosti by mala ma prikrývka, aby ste si mohli dopria nerušený a kžudný spánok?

 Prikrývka Aloe Vera

Akú vežkos by mala ma prikrývka?

Prikrývka by mala by dostatočne dlhá a široká, aby sa Vám pod ňou pohodlne spalo. Štandardné rozmery prikrývok sú 140x200 cm, nie je však problém zakúpi prikrývku v predĺženej dĺžke 220 cm. Stále obžúbenejšími sa stávajú tiež tzv. partnerské prikrývky, ktoré sú dostupné vo vežkosti 200x200 cm aj v predĺženej vežkosti 220x240 cm.

 

Je lepšie ma jednu prikrývku, alebo dve pre rôzne ročné obdobia?

Určite dve. V chladnejších obdobiach oceníte teplejšiu prikrývku, ktorá Vás optimálne zohreje. Neplatí pravidlo, že hrubšia prikrývka hreje viac.  Omnoho vhodnejšia je prikrývka žahká, priedušná a nadýchaná, ako napríklad prikrývka Clivie. V teplejších obdobiach roka Vám postačí tenká a vzdušná prikrývka.

 

Z akých materiálov sú prikrývky vyrábané a aké majú vlastnosti?

Prikrývky sa vyrábajú z prírodných (perie, vlna), alebo z umelých materiálov (duté vlákno).

Výhodou peria je žahkos, hrejivos a schopnos absorbova vlhkos.  Ale nie je perie ako perie. Najžiadanejšie je prachové husie perie. Prikrývka je tým kvalitnejšia, čím viac ho obsahuje. Páperové prikrývky je možné pra doma len v špeciálnej práčke, ktoré však už nie sú v predaji. Potrebujete aj sušičku a  špeciálny prípravok na pranie, ktorý perie neodmastí.

Vlnené prikrývky majú schopnos  výbornej tepelnej izolácie a pohltenia vlhkosti. Vytvárajú tzv. suché teplo, takže sa nemusíte bᝠpotenia.  Vo vlnenom vlákne je naviac obsiahnutý lanolín, ktorý má ukžudňujúce účinky na pokožku, zjemňuje ju a pôsobí protizápalovo. Vlna naviac odoláva plesniam a roztočom a je tak vhodná pre alergikov.

Úlohou dutého vlákna je napodobni vlastnosti prírodných materiálov.  Prikrývky z dutého vlákna sú vzdušné, žahké, majú dlhú životnos a žahko sa udržujú.  Podža množstva dutých vláken rozlišujeme prikrývky na zimné a letné.  Najteplejšie prikrývky majú náplň s hustotou 400 g/m2 a viac, najtenšie zase 300 g/m2 a menej. Duté vlákna sú výplňou napr. prikrývky Antistress.

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0