Nová postež pre batoža? Kedy a podža čoho vybera?

Sahovanie dieaa do vežkej postele je pre väčšinu rodičov neistý krok. Kedy je správny čas, aby bol presun čo najprirodzenejší, a prijali ho všetci členovia rodiny? Na čo si da pozor pri výbere postele, roštu a matraca?

Kedy je vhodná doba?

Nová postež pre batoža?

 Správna doba, kedy je diea zrelé na to, aby ste vymenili postiežku za postež, prichádza do úvahy okolo 2 až 3 roku života. Tento časový rozptyl je daný individualitou vývoja každého batožaa.

 

Pri rozhodovaní sa nechajte vies intuíciou, sami najlepšie  poznáte svoje diea. Ak váhate, pomôže vám, keď si odpoviete na týchto pár otázok:

  • Je vaše diea schopné prespa celú noc?
  • Stala sa pre diea postiežka nebezpečná, pretože prelezie bočnice?
  • Je vaše diea vežké a postiežka mu nestačí?
  • Pokiaž z postele vylezie, bude schopné sa do nej vráti? (Táto otázka platí najmä v prípade, že diea súčasne presahujete do izby, kde bude samo)

Odpovedali ste na väčšinu z nich áno? Potom je vhodná doba.

Ďalšie dôvody  pre ktoré je dobré sa nad obstaraním vežkej postele zamyslie:

  • Spí vaše diea častejšie s vami ako v postiežke?

Potom určite zvážte možnos obstarania väčšej postele. Matrace, na ktorých spia rodičia, sú pre deti často nevhodné. Deti sa v rodičoch vidia a chcú by rovnako "dospeláci". Ak im dôvody  správne vysvetlíte, určite radi prijmú možnos ma vežkú postež ako vy. Problémom môže by fyzické odlúčenie počas spánku, pretože kým diea spí s vami, ste v neustálom kontakte. Ak si myslíte, že by bolo vhodné, aby diea spalo vo vašej blízkosti, potom priložte novú postež k vašej. Bez bočníc ju však  úplne tesne neprisuňte, lebo  sa vrátite na začiatok obohatený o komfortné trojlôžko.

  • Očakávate prírastok do rodiny?

 V tomto prípade hovoríme o vekovej hranici dvoch rokov u dieaa, ktoré zvažujete presahova. Ak chcete postiežku použi pre bábätko, potom neotážajte a vymeňte ju čo najskôr za postež. Mladší súrodenec vyvoláva pocity žiarlivosti a staršie diea sa často cíti odstrčené. Vyhnete sa tak možnému konfliktu. Ak už teraz viete, že to nestihnete vykona v čase, kedy by si diea zvyklo na novú postež a prijalo ju, potom s tým počkajte pár mesiacov. Do tej doby si zvyknete na nového člena rodiny. Je dôležité si uvedomi, že nie všetky postele sú ihneď dostupné a tak v tomto časovom úseku počítajte aj s dodacou lehotou.

Ako vybra postež?


Postež pre batoža by mala by predovšetkým bezpečná a zdravotne nezávadná! Zdravotnú nezávadnos by mal zabezpeči výrobca použitím vhodných materiálov a zdravotne nezávadných farieb a lakov. Zdravotnú nezávadnos výrobku si overte u predajcu.

Bezpečnos zaistíte výberom kvalitnej postele. Ideálna je s bočnými zábranami, aby diea nespadlo. Skontrolujte, či postež nemá ostré hrany, rohy a či nevyčnievajú skrutky, ktoré by ho mohli zrani. Do postele k zábranám priviažte ochranný golier, ktorý by diea malo v postiežke. Vytvoríte mu tak známe prostredie. Dbajte na výšku postele, príliš vysoká nie je vhodná, riskujete, že sa diea zraní pri zliezaní. Nízku postež tiež nevyberajte, diea síce spadne z malej výšky, ale pri zemi je chladnejšie a je tu viac prachových častíc. Poschodové postele sú absolútne nevhodné pre deti do veku 6 rokov.

Najvhodnejšia je kvalitná drevená postež, vysoká cca 40cm, s bočnicami, zaoblenými hranami,  opatrená plastovými krytkami na skrutky, prípadne konštrukčne riešená tak, aby skrutky splynuli s povrchom a vznikla tak hladká línia. Absenciou úložného priestoru je možné dosiahnu optimálne vetranie matraca.

Ako vybra rošt?

Výber roštu do postele pre malé deti nemá žiadne pevné pravidlá, podža ktorých by ste sa mali riadi. Dbajte na to, aby rošt zaisoval dobrú vetratežnos matraca.

Ako vybra matrac?

 Matrac do postele pre malé diea by mal by tvrdý bez členenia na zóny. Zónovanie matraca je určené pre dospelého človeka, nie pre deti. Z hygienických dôvodov je najlepšie vybera lôžko tak, aby bola postež a matrac zvl᚝, vyhnite sa čalúneným posteliam. Sú vežmi kvalitné, ale deti sa v batožacom veku učia spa bez plienok a čalúnený matrac  sa vežmi zle čistí. Pri samostatných matracoch vyvetráte jadro a snímatežný poah jednoducho vyperiete. Svoju pozornos môžete zamera na matrac DÁDA alebo DITA. Tieto matrace sú zostavené plne s ohžadom na deti a ich rast.

Detsky matrac Dita

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0