Kedy vymeni starý matrac?

Kedy vymeni starú matrac?Nespí sa Vám dobre? Celú noc sa otáčate  a budíte? Ráno sa prebúdzate s božavým chrbtom, ste dolámaní a unavení? Aj toto je signál, že je načase vymeni vᚠstarý matrac za nový.

Kúpa matraca nie je celoživotná záležitos. Životnos matraca sa pohybuje medzi 5 až 10 rokmi. Záleží na tom o aký typ ide, či je položený na správnom podklade a ako sa s matracom zaobchádza. Z hygienického hžadiska sa však odporúča vymeni matrac maximálne po 4 rokoch užívania.

Životnos matraca je daná predovšetkým

  • kvalitou použitých materiálov a výškou matraca. Všeobecne platí, že čím je matrac nižší, tým rýchlejšie sa materiál unaví a stráca svoje vlastnosti
  • starostlivosou o matrac. Ako sa stara o matrac sa dozviete v našom článku Ako zaobchádza s novým matracom
  • intenzita užívania

Hlavným faktorom na výmenu matraca je kvalita spánku. Z krátkodobého hžadiska poznáme nekvalitný spánok  takmer okamžite. Prejavuje sa nespavosou, únavou, nesústredenosou, podráždenosou, bolesou chrbta a hlavy. Ak dlhodobo spíte na  nevyhovujúcom matraci, vinou únavy starnete, neustávajú bolesti chrbta a kĺbov, zníži sa sústredenos a vidíte prírastok na váhe.

Kedy vymeni starý matrac?Ďalším dôvodom výmeny matraca je hygiena. Cez noc človek vypotí až 1,5 litra tekutiny. Väčšinu  absorbuje  matrac, ktorý je tiež  plný odumretých častí kože. Živia sa nimi roztoče. V jednom matraci tak môžeme po niekožkých rokoch údajne nájs až 2 milióny týchto tvorov.Roztoč

Matrac je potrebné vymeni, aj vtedy,  ak sú na ňom viditežné známky opotrebovania - preležané jamky, alebo naopak hrče. Na pružinových matracoch sa môže následne objavi vŕzganie a škrípanie. Čím je človek starší, tým viac si nerovnosti na matraci uvedomuje a preto je v pokročilom veku dôležité dba o údržbu postele ešte viac.

Ak potrebujete poradi ako vybra matrac, pozrite sa na článok Aký matrac si vybra.

 

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0