Ako správne vybra detskú postiežku

|   26.08.2021

Podža odbornej literatúry v priemere novorodenec prespí 16 hodín denne. Hoci sa táto doba postupne skracuje, je vežmi dôležité venova výberu postiežky pozornos. Veď pre bábätko je jeho postiežka prakticky celý svet.

Bezpečnos hrá prím

Stabilná konštrukcia postiežky je zárukou bezpečia bábätka. Nebezpečenstvo úrazu znížime elimináciou ostrých hrán a nebezpečných výstupkov. Ideálnou vožbou je drevená postiežka so zaoblenými hranami. Dôležitým aspektom je ošetrenie postiežky zdravotne nezávadným lakom či farbou.

Ďalším dôležitým parametrom je vzdialenos zvislých prvkov. Tie by od seba mali by minimálne 2,5 cm a maximálne 6,5 cm. Predídete tak možnému vypadnutiu alebo zaseknutiu končatiny či hlavičky.

Nastavenie výšky matraca Detská postiežka Yosh

Matrac patrí taktiež medzi bezpečnostné prvky. V prvých týždňoch života bábätko stále leží, a tak matrac môže by v najvyššej polohe. Akonáhle sa však začne pretáča na bruško, sada si alebo kžaka si na kolená, nastáva čas posunú matrac do nižšej polohy. Pre deti, ktoré sa už dokážu samostatne postavi je vhodná najnižšia poloha alebo minimálne 60 cm od hornej hrany zábrany. Pre tieto účely teda odporúčame detské postiežky s 3 polohami roštu.

Nie je zábrana ako zábrana

Zábranu, čiže bočnicu, odporúčame posúvnu. Užahčí vám prístup k bábätku. Zároveň si môžete postiežku prisunú k vašej posteli. Budete ma tak žahký prístup na nočné dojčenie a zároveň budete ma svoje miesto na spánok. Ovládanie by malo by jednoduché, no bezpečné, aby so zábranou nedokázalo diea samé manipulova. Skvelou vychytávkou pre väčšie deti, ktoré v noci chodia pi alebo na toaletu, je možnos vybra niekožko priečok zo zábrany. Umožníte mu tak samostatné nočné výlety aj ranné vstávanie.

Ako v bavlnke

Pohodlie a správnu oporu chrbtice zaistí dobre zvolený matrac. Matrac by mal by tvrdší a pevný, ale zároveň priedušný. Skvelou vožbou je napríklad detský matrac s kokosovým vláknom Baby kokos. Ako ochranu pred rôznymi nehodami poslúži nepriepustný matracový chránič. Tu zvožte nepriepustné, ale priedušné varianty a majte aspoň jeden do zásoby.

Príjemnú atmosféru v detskej postiežke navodí pestrofarebnos. Farby môžete kombinova napríklad na perinke, zavinovačke alebo mantineli. Mantinel plní hneď niekožko funkcií - chráni bábätko pred prievanom, vytvára súkromný kútik a zároveň chráni dieatko pred poranením.

Súprava do postiežky Mickey Minky žlté

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0