Akú funkciu má zónovanie matraca?

Akú funkciu majú zóny v matraci? Je lepšie kúpi si matrac so zónami alebo bez nich? Komu sú zóny určené?

Zóny matrace
Niektoré druhy matracov majú po svojej dĺžke trisedem rôzne pevných zón. Keďže žudské telo nevyvíja rovnomerný tlak po celej ploche matraca  a zaažuje každú čas matraca inak, správny matrac musí by na to prispôsobený. Počet zón vám môže poslúži ako meradlo na nákup matracov z rovnakého materiálu. Zóny matraca sú miesta s rozdielnou tvrdosou materiálu, ktoré  poskytujú aj rozdielnu oporu.


3, 5, 7 zónové matrace

7 zón je maximom, ktoré u matracov nájdete, minimom sú 3 zóny. Tieto zóny detailne vyjadrujú, ako matrac kopíruje anatómiu vášho tela. Zónovanie matraca znamená, že je jej povrch rozdelený na niekožko pásiem s odlišnou tvrdosou a výstuhou. Tým sa zabráni preležaninám v miestach väčšej záaže. Najväčší tlak je v bedrovej oblasti, ďalej je potrebné podoprie šiju, chrbát a chodidlá. Naopak mäkší materiál vyžaduje oblas ramien a lýtok.

  • 3 zóny - pod ažiskom tela (uprostred) je pevnejšia, zvyšok je mäkšia.
  • 5 zón - tu už sú vyčlenené navyše aj ramená a kolená.
  • 7 zón - má lepšie odstupňované prechody medzi jednotlivými zónami oproti 5- zónovému matracu.


Akú funkciu má zónovanie matraca?Tieto zóny nútia matrac, aby sa prispôsobil krivkám Vášho tela a optimálne rozložil zaaženie užívateža. Navyše sa starajú o to, aby sa telo  udržalo v prirodzenej a zdravej polohe. Typom matraca so 7 zónami je matrac z bio peny Ronda, ktorý máme v akcii 1 + 1.

Matrace so zónami Vám poskytnú kvalitu, pohodlie a zdravie. Všeobecne platí , že čím viac zón má matrac, tým lepšie.


Pre koho sú zóny určené?

Zóny matracov sa odporúčajú žuďom, ktorých trápia zdravotné problémy spôsobené nekvalitným spánkom, ale aj ako prevencia.


Neodporúčajú sa deom, ktoré merajú do 150cm. Sú pre ne nevhodné, pretože diea na zóny nedosiahne a tie potom podopierajú nesprávne partie tela.

 

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0