Zdravé spanie pre bábätko

Zdravé spanie pre bábätko

 

 

 

 

Kvalitný matrac je dôležitý v každom veku. Dokonca už svojmu bábätku môžete vďaka správnemu matracu dopria kvalitný a zdravý spánok. Ale pozor! To, čo je vhodné pre dospelého, nemusí by vhodné pre diea!!

 

 

 

Matrac pre bábätko

Najčastejšie chyby  rodičia robia pri výbere tvrdosti a zónovania matraca. Ak vyberáte matrac pre bábätko (zvyčajne vo veku od 0-2 rokov), potrebujete matrac v rozmere 120x60 alebo 140x70. To je totiž najčastejší rozmer detskej postiežky (na prianie je možné vyrobi aj atyp). V takomto prípade vožte detské matrace, ktoré sú vyrobené priamo pre tých najmenších. Tieto matrace majú optimálnu tvrdos a vyrábajú sa v požadovaných rozmeroch. Výška sa pohybuje zvyčajne okolo 8cm.

Z akého materiálu vybera matrac pre bábätko?

Pre tých úplne najmenších sa odporúčajú matrace penové, ktoré sú tvorené tzv. PUR penou. Tieto matrace sa vyznačujú nielen svojou pevnosou, ale zároveň aj žahkosou a vzdušnosou, čo napomáha cirkulácii vzduchu. Podobné vlastnosti majú aj prírodné matrace z kokosového vlákna. Kokosové matrace sa odporúčali skôr, pretože neboli také kvalitné peny na výrobu penových matracov. Penový matrac má však dlhšiu životnos, ako kokosový.

Pěnová matrace

Uvažujete o monitore dychu pre bábätko?

Monitor dychu sa ukladá pod matrac, na ktorom vaše diea spí. Slúži ako upozornenie prípadného ohrozenia života dieaa a odhažuje rizikové zníženie frekvencie jeho nádychov. Na správne fungovanie monitora by mal ma matrac výšku okolo 8cm. Vhodným matracom, ktorý sa hodí na sledovanie dychu bábätka, je napr. Kuba.

Všeobecne platí, že čím je matrac vyšší, tým viac tlmí impulzy, ktoré má sníma doska monitora. Najvhodnejší je matrac s výškou 6 - 8cm. Neodporúča sa matrac vyšší ako 11cm. Monitor dychu môže fungova spožahlivo aj pod takýmto matracom, ale budete musie počka, kým Vaše diea priberie na váhe. Dôležité tiež je, aby matrac v postiežke nebol umiestnený natesno, ale aby rovnomerne doliehal na snímaciu dosku.

Chemické prípravky sa nepoužívajú na dezinfekciu matracov. Dezinfekcia matraca by sa mala vykonáva pomocou horúcej pary, octovej vody, alebo aspoň vyvetraním matraca vonku na vzduchu. Vďaka mrazu zničíte roztoče a slnko vám matrac krásne vysuší
.

Aký poah vybra na matrac?

Najmä u detí je dôležité dba na správnu hygienu lôžka. Snímatežný a pratežný poah je u väčšiny matracov dnes samozrejmosou. V ponuke máme vežké množstvo poahov. Viac informacií nájdete v článku typy poahov. Ponúkame tiež nepriepustnú podložku na matrac, ktorá účinne bráni preniknutiu tekutín do jadra lôžka. Bližšie informácie sú uvedené v článku chránič matraca.

 

Detská matrac Jirka

Matrace pre deti (s výškou do 150cm)

Zatiaž čo dospelým sa odporúčajú tzv. zónové matrace, pre deti sú naopak nevhodné, pretože diea na zóny nedosiahne a tie potom podopierajú nesprávne partie tela. Pre deti sú ideálne matrace bez zón a strednej tvrdosti (tvrdos 2). Všeobecne by teda deti s výškou do 150cm mali ma matrac bez zón.

 

Viete, ako správne spa v tehotenstve?

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0