Typy pružinových matracov

NAŠE TIPY

Rozmýšžate o kúpe nového matraca a neviete či si vybra penový, alebo moderný pružinový? V zásade medzi nimi nie je žiadny rozdiel. Na oboch sa dá výborne vyspa. Samozrejme v prípade, ak si nezvolíte starý pružinový matrac po babičke.

Na trhu je vežké  množstvo materiálov na výrobu matracov. Prevládajú skôr penové, na pružiny však výrobcovia nezanevreli. Sú súčasou matraca a zakomponované tak, aby Vás pri spánku netlačili.


Existujú 2 druhy pružinových matracov


Klasické pružinové

Jadro matraca tvorí pružina o sile drôtu 2,4 mm. Jednotlivé pružiny sú navzájom spojené prídavnými perkami. Tým je uvožnenie pružín znemožnené. Na tomto jadre je umiestnená roznášacia vrstva impregnovaného vysoko gramážneho filcu, ktorý zabraňuje priestupu pružín. Pružinové matrace sú známe svojou vzdušnosou, vďaka ktorej sa dajú uloži na pevnú dosku.

Hodia sa do studených, alebo vlhkých prostredí. Oproti klasickým penovým matracom sú odolné voči plesniam a roztočom.Pružinový matrac Petra

Sú ideálne na chaty,  alebo izby pre hostí, ktoré slúžia pre príležitostné spanie. Zaisujú vhodnú oporu ležiaceho tela a udržujú chrbticu v prirodzenom fyziologickom tvare. Majú najlepšiu vetratežnos zo všetkých matracov.

Typ: Pružinový matrac Sáva, ktorý má povrchovú úpravu pre letné a zimné obdobie. Matrac je tvrdý, má zaaženie do 120kg a výšku 17cm.


Taštičkové matrace

Každý má svoju  pružinu zašitú v oddelenom textilnom vrecúšku s anatomickými zónami. Pružiny na tlak reagujú samostatne a majú lepšie ortopedické vlastnosti ako klasické pružinové matrace. Sú vežmi elastické a zabezpečujú ideálnu ortopedickú polohu chrbtice a kĺbov.

Jadro matraca obsahuje 400 až 1000ks jednotlivých pružín v samostatných taštičkách, ktoré samovožne reagujú na nerovnosti žudského tela a umožňujú tak optimálne rozloženie hmotnosti. Sú tiež vežmi vzdušné a nemusíte sa bᝠich uloži na pevnú dosku. Medzi ich kladné stránky patrí nízka cena, vzdušnos, odolnos proti vlhkosti a roztočom.
Taštičkový matrac Monika
T
yp: Taštičkový matrac Eva, ktorý má dvojakú tvrdos, má zaaženie do 120kg, 7 zón a výšku 22cm.

 

Moderné pružinové matrace konkurujú penovým matracom nielen cenou, ale aj kvalitou. Kombinácia pružín s ďalším materiálom zabezpečuje pohodlný a ničím nerušený spánok.

 

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0