Matrac Diana - novinka na trhu

|   28.05.2015

Dřevočal, český výrobca matracov, uviedol na trh novinku, ktorá si podža nás zaslúži viac ako len pár slov v bežnej ponuke. Hovoríme o taštičkovom matraci Diana. Zdá sa ako jeden z mnohých, ale po podrobnej analýze zistíme, že je to budúca hviezda na trhu matracov. Poďme sa na naň pozrie bližšie

Taštičkový matrac Diana

Matrac Diana

Patrí do skupiny taštičkových matracov, ktoré v súčasnej dobe označujeme, ako najkvalitnejšie matrace na trhu. To bolo zrejme dôvodom, prečo sa výrobca zameral na vývoj nového matraca práve v tejto skupine.

Taštičkový matrac Diana

 

 

 

 

 

 

 

Prečo sú tieto matrace tak dobre hodnotené?

Jadro matracov je tvorené pružinami rovnako ako u pružinových matracov. Rozdiel je v tom, že každá pružina je  uzavretá v taštičke a to ho odlišuje od ostatných. Každá pružinka tak môže pôsobi individuálne, čo sa prejavuje vysokou mierou v bodovej pružnosti a dokonalým kopírovaním povrchu tela. Taštičkové matrace vďaka tejto technológii majú výborné ortopedické vlastnosti.

Teraz už vieme, čo tvorí základ nového matraca, ale čím je matrac Diana výnimočný?

Jeho nosné vrstvy sú dvojakej tuhosti, obe majú antidekubitné rezy. Tieto rezy zabraňujú vzniku preležanín, pretože majú špeciálny tvar kociek, ktoré sa prispôsobia prehnutiu tela a zároveň vytvoria oporu svalom a namáhanej chrbtici.Detail - mäkšia vrstva

Mäkšia, fialová vrstva, je vyrobená z HR bio peny. Táto vrstva obsahuje sójový výažok, ktorý má priaznivý vplyv na žudský organizmus. Lecitín, teda lipid, ktorý je dôležitou zložkou bunkových membrán, je prítomný v tejto vrstve prostredníctvom vyššie spomínaného sójového extraktu. Použitie tejto technológie je jedným z dôvodov, prečo sa matrac Diana odlišuje od ostatných vo svojej kategórii. Zvyšuje intenzitu dýchania kože, ovplyvňuje jej pružnos a reguluje pH.

Tvrdšia, zelená vrstva je vyrobená z vysoko gramážnej peny Medifoam, ktorá sa vyznačuje skvelými ortopedickými vlastnosami.

Detail - tvrdšia vrstva

Má dokonalú priedušnos a pružnos, zaisuje ideálne uvožnenie chrbtice, kĺbov a svalov. Táto pena zvyšuje nosnos matraca 130kg a získala certifikát Textilného skúšobného ústavu v Brne. Túto penu nájdete taktiež v matraci Monika, ale v kombinácii s latexovou vrstvou, ktorá má skôr chladivý efekt. Je mäkká a tvarovo stála.

Poah matraca

Poahy majú zips po celom obvode a tak je ich možné rozdeli na dve polovice a pra aj v menšej práčke. Všetky sú pratežné na 60°C.

Poah si môžete vybra z piatich typov:

  • Úplet je klasický pletený poah prešitý dutým vláknom. Gramហje 200g/m2.
  • AloeVera obsahuje výažok z tejto rastliny, ktorá má hojivé účinky na kožu. Zároveň  zabraňuje vzniknutiu pachov, vyznačuje sa vysokou absorpciou vlhkosti a je vhodný pre alergikov. Gramហje 200g/m2.
  • Lyocell obsahuje vlákno získavané z duba a buka. Toto vlákno má vyššiu savos a je pevné a odolné, zároveň sa z neho tekutina rýchlo odparuje. Je antibakteriálny. Gramហpoahu je 200g/m2.
  • Sanitized ponúka dokonalú ochranu proti baktériám, roztočom a zabraňuje rozmnožovaniu mikroorganizmov. Gramហpoahu je 250g/m2.
  • Medicott je antibakteriálny poah a je vhodný pre alergikov. Špeciálna zložka zabraňuje vzniku plesní a usadzovaniu roztočov. Je prešitý vežkou vrstvou dutého vlákna. Gramហpoahu je 300g/m2.


Naše hodnotenie matracov Diana:

Ide o vežmi kvalitný matrac, spracovaním aj kombináciou použitých materiálov. Celková výška i s poahom je 24 cm, to ocenia predovšetkým žudia, ktorí majú problém so vstávaním.

Matrac má pä zón, v každej sú pružinky usporiadané tak, aby sa dokonale prispôsobili jednotlivým častiam tela. To zaručuje vynikajúce ortopedické vlastnosti a to, že vaše svalstvo bude jemne masírované a budete sa ráno cíti svieži a oddýchnutý.

Uloži ju môžeme na všetky typy pevných roštov (lamelové, latkové), pevnú dosku a polohovací rošt. Je to  príjemné zistenie, pretože pri pružinových a taštičkových matracoch, kde bol použitý latex, to urobi nemôžeme.

Je vzdušný, takže ho môžete uloži aj do ažko vetratežných miestností a je vhodný pre tých, ktorí sa viac potia. Navyše dvojitá tuhos z neho robí partnerský matrac.

Nosnos 130kg je pri taštičkových matracov priemer, rovnakú nosnos nájdete pri matraci Arabela.

Všetky tieto vlastnosti ho predurčujú, aby sa stal ideálnym matracom pre osoby trvalo pripútané na lôžko, čo je najnáročnejšia skupina pre splnenie nárokov na matrace.

Na záver sme si nechali cenu, ktorá je vežmi priaznivá. Za matrac s klasickým rozmerom 200x90cm zaplatíte 349 Eur v poahu Úplet a Aloe Vera, keď si budete chcie priplati za kvalitnejší poah, ktorý je antibakteriálny, má vyššiu hustotu vlákna, takže si zachová svoje vlastnosti aj po rokoch používania a opakovanom praní, zaplatíte 373Eur.

Takže ak hžadáte skvelý matrac za dobrú cenu, je tu matrac Diana.

My Vám zavoláme
Zadajte svoje tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
Naše obchody

Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

Webdesign: studioQe
0