Antidekubitné matrace

Museli ste niekedy leža v posteli nezávisle na svojej vôli? Deň, dva, týždeň, mesiac - možno. Ale roky? Nekonečné hodiny prevažovania sa na nepohodlnom matraci sú to najnepríjemnejšie, čo človeka pripútaného na lôžko môže stretnú. Najväčšie starosti takto indisponovaným žuďom spôsobujú preležaniny. Aj na ne už existuje liek a volá sa antidekubitný matrac.

Stop preležaninám

Antidekubitný matrac v preklade znamená matrac proti preležaninám. Jedná sa o matrac vyrobený z kvalitnej HR peny, ktorá sa špeciálnym tvarom kociek prispôsobí telu a zároveň vytvára oporu svalom a namáhanej chrbtici. Tento princíp zabraňuje vytváraniu dekubitov čiže preležanín.  Sú to vlastne rany vznikajúce vonkajším tlakom proti kosti.

Matrace, ktoré zabraňujú vzniku preležanín | i-matrace.sk

Babka, dedo, máte ho už doma?

Ideálnu kombináciu pre dlhodobo indisponovaných žudí predstavujú antidekubitné matrace spolu so zdravotným a vodeodolným poahom. Preležaninami však netrpia iba žudia  pripútaní na lôžko, ale týka sa to aj tých, ktorí majú zníženú pohyblivos. Najčastejšie u žudí v dôchodkovom veku. Aj znížená pohyblivos zabraňuje prekrvovaniu tkaniva, ktoré následne odumiera. Následky sú rovnaké ako u žudí dlhodobo ležiacich - vznikajú bolestivé preležaniny.

Matrac s antidekubitným poahom odžahčí najexponovanejšie miesta vzniku preležanín. Je to predovšetkým oblas okolo lopatiek, bedrová čas, sedacie kosti, päty a vonkajšie členky. Zároveň obnovuje prekrvenie namáhaných miest, lebo práve to predstavuje najdôležitejšiu podmienku efektívnej obrany proti vzniku dekubitov a ich rozširovaniu.

Nielenže vďaka týmto matracom majú menej pohybliví a nepohybliví žudia príjemnejší pobyt v posteli, ale tiež im to užahčuje denné aktivity, najmä stravovanie a prácu.
Matrac Victoria
Antidekubitné matrace pomáhajú predchádza preležaninám až v devädesiatich piatich percentách prípadov. Preto ho odporúčajú poprední českí ortopédi a jeho prednosti si nemôžu vynachváli aj zdravotnícke zariadenia a hospice. Príkladom je taštičkový matrac Diana, ktorý svojou otvorenou štruktúrou materiálu poskytuje optimálnu priedušnos jadra matraca a zaisuje celkovú elasticitu a trvanlivos matraca.

Cenu matraca vám poskytneme na požiadanie. Nezabudnite však, že jeho účinky sú nevyčíslitežné.

 

    • Doprava zadarmo
    Taštičkový matrac Diana

    Diana

    Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 130Kg snímatežný poah pratežný poah tvrdost: Střední a Tvrdá zóny: 5 zón
    Skladom > 5ks

    Luxusný taštičkový matrac Diana s vynikajúcimi ortopedickými ...

    od 396€
    detail
      • Doprava zadarmo
      Partnerský zdravotný matrac Austin

      Austin

      Záruka na zboží 3 roky do hmotnosti 130Kg snímatežný poah pratežný poah tvrdost: Střední a Tvrdá
      Skladom > 5ks

      Partnerský zdravotný matrac Austin s hrubou vrstvou VISCO ...

      od 279€
      detail
        • Doprava zadarmo
        Partnerský vysoko komfortný ortopedický matrac Delta flex so 7

        Delta Flex

        Záruka na zboží 5 let do hmotnosti 140Kg snímatežný poah pratežný poah tvrdost: Střední a Tvrdá zóny: 7 zón
        Skladom > 5ks

        Partnerský vysoko komfortný ortopedický matrac Delta flex so 7 zónovou ...

        od 340€
        detail
        My Vám zavoláme
        Zadajte svoje tel. číslo
        Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
        Naše obchody

        Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

        Webdesign: studioQe
        0