Ako vybra vhodný rošt?

Autor: Lucie Pešová |   aktualizácie 12.08.2021

Postež nie je jeden vežký monolit. Správna postež má minimálne tri prvky - rám postele, matrac a rošt. Rošt, hoci nie je na prvý pohžad viditežný, je rovnako dôležitý ako jeho dvaja kolegovia. Ovplyvňuje kvalitu vášho spánku. Poďme si poveda ako...

Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

Lamelovy motorovy rošt

Čo môže ovplyvni kvalitný rošt?

Kvalitný lamelový rošt predlžuje životnos matraca, odžahčuje záaž, ktorú by bol bez neho nútený nies sám, a rovnomerne rozkladá záaž. Vďaka tomu je nepostrádatežný pre nízke matrace, zatiaž čo vysoké matrace (nad 20 cm) zvládne pevná doska.

Zvyšuje hygienu postele - chráni postež pred vlhkosou. Vetrá matrac, a tým zabraňuje tvorbe roztočov a plesní.

Rošty sa starajú o zdravie. Dokážu sa prispôsobi individuálnym požiadavkám každého.

Polohovanie zmierňuje bolesti chrbta, ktorému sa užaví. Zvýšená nožná čas pomáha unaveným nohám

Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

po celodennom státí a aj pri kŕčových žilách. Mäkčené ramenné časti udržujú chrbticu rovnú aj pri spánku na boku, takže nedochádza k jej vychýleniu a telo odpočíva bez vnútorného napätia.

Anatomické zóny - matrac má v jednotlivých častiach rôznu tvrdos. Reaguje rovnomerným tlakom po celej dĺžke a vytvára pohodlné lôžko.

 Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

Lamelový rošt Duostar HN s anatomickými zónami, nastavitežnou tvrdosou bedrovej časti, zmäkčením v oblasti ramien, stredovým popruhom, púzdrami z kaučuku a upraveným povrchom, ktorý zabraňuje zatrhávaniu sa poahu matraca. Viac informácií o rošte nájdete tu.

 

 

 

Správny rošt

Aj keď sa zdá, že výber niečoho, čo za celý svoj život, ani len kútikom oka nezahliadnete, bude úloha banálna, ale nie je to pravda.

Dôležité body:

Hmotnos užívateža - zodpovedajúca nosnosti roštu. Maximálna nosnos je vždy uvedená na rošte. Vyberte si tak, aby ste mali rezervu. Nosnos roštu je od 80 do 180 kg. Najčastejšie si žudia vyberajú rošty s hmotnosou 120 až 130 kg. Rošty pre vysoké zaaženie sú pevné Extraflex alebo nastavitežné Extraflex HN s nosnosou do 180 kg.

Zdravotný stav - mladým žuďom stačí pevný rošt, starší žudia ocenia polohovanie. Polohovanie tiež užaví chrbtu a ažkým, božavým nohám. Niektoré typy roštov pomáhajú k lepšej polohe chrbtice, uvožneniu a prispôsobia sa vašim nárokom. Majú zmäkčené ramenné časti, anatomické zóny, nastavitežnú tuhos (mäkšie/tuhšie) a kaučukové púzdra - toto všetko spríjemní odpočinok a spánok.

Zážuby - pri čítaní alebo pri sledovaní televízie je polohovanie roštu vežkou výhodou. Zvýšená poloha nôh a chrbta pomáha uvožni telo aj po športovom výkone.

Načasovanie nákupu - najlepšie je vybra si najprv rošt a až potom matrac. Rošty sú vyrobené tak, aby maximalizovali výkon matraca, ale každý typ roštu znesie len určitý typ matraca. Preto si vyberte matrac, až keď sa rozhodnete pre konkrétny typ roštu. Polohovacie rošty sú vhodné pre vysokokvalitné penové matrace, zatiaž čo taštičkové matrace nie sú vhodné pre tento typ roštov.

Peniaze - rošt predstavuje celoživotnú investíciu, ktorá vytvára pohodlie a zlepšuje kvalitu spánku. Základný kvalitný rošt sa dá kúpi približne  od 48 Eur, napríklad rošt Primaflex získal ocenenie Výrobok roka 2019. Manuálne polohovatežný rošt od 117Eur a komfortnejšie motorizované rošty už od 255Eur. Drahšie, ale neporovnatežne pohodlnejšie sú tanierové rošty, ktoré sa na celej svojej ploche bodovo prispôsobujú telu. Investícia do kvalitného roštu sa vám vráti v podobe lepšieho spánku, uvožnenia a lepšej nálady.

Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

 

 

 

Motorčekom ovládaný, polohovatežný tanierový rošt "Varion Motor" zaisuje maximálne pohodlie v každom bode. Viac informácií o rošte nájdete tu.

 

 

Pevné a lamelové rošty

Pevný rošt - je vyrobený zo smrekového dreva. Z pevných latiek. Rošt dobre odvetráva a nesie matrac. Nemá žiadnu inú funkciu. Na tento typ roštu je najlepšie položi lamelový alebo pružinový matrac. Nezabudnite skontrolova vzdialenos medzi latkami. Ich vzdialenos by nemala by väčšia ako štyri centimetre. Pri väčšej vzdialenosti latiek sa matrac môže zača deformova. Príkladom tvrdého roštu je rošt Maximus.

 

Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

Pevný latkový rošt Jelínek, viacej o rošte tu.

Lamelový rošt - odporúčame. Ako už názov napovedá, skladá sa z lamiel vyrobených z bukového,či brezového dreva alebo z umelých materiálov (spomínaný Varion).Čím viac lamiel rošt ponúka, tým lepšie sú jeho účinky na matrac a zdravie.

 

Optimálny počet lamiel je približne 30 (zvyčajne 28 lamiel, luxusné rošty majú až 42 lamiel, napr. rošt Trioflex HN). Odborníci sa zhodujú, že pružnejšie lamely na lamelovom rošte lepšie plnia jeho účel. Matrace sa neprehýbajú, a ak nezvládnu záaž, rošt s pohyblivými lamelami sa im žahšie prispôsobí. Tie sa natáčaním v kĺboch prispôsobia priamo tvaru vášho tela.Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

 

Lamelové rošty sú pevné alebo polohovatežné

Oba typy sú k dispozícii s pevnými i pružnými lamelami. Výhodou polohovatežného roštu je, že jednotlivé časti roštu je možné prispôsobi vašim individuálnym potrebám. Vedeli ste napríklad, že keď sa vaše nohy dostanú do výšky hrudníka, môžete výrazne užavi svojmu srdcu?

Lamelové rošty sú známe svojou pružnosou, a preto sa k nim vyberajú matrace s podobnými vlastnosami. Teda vhodnými kandidátmi sú matrace z lenivej alebo studenej peny. Ďalej tiež sendvičové matrace, ktoré kombinujú viacero materiálov, a latexové matrace, s výnimkou matracov vystužených doskou z kokosových vlákien. Všetky majú spoločné menovatele, ktorými sú mäkkos, pružnos a dobrá prispôsobivos.

    Ako vybra vhodný rošt? | i-matrace.skAko vybra vhodný rošt? | i-matrace.sk

Polohovatežný lamelový rošt Omega HN, viac o rošte tu.     Pevný lamelový rošt Primaflex, viac o rošte tu.    

 

Cena roštov

Za najjednoduchší latkový rošt nemusíte siahnu hlboko do vrecka, kúpite ho od 41 Eur (BRLate). Pevné lamelové rošty sa dajú kúpi aj lacno, od 47 Eur, ale ich cena sa môže vyšplha až na stovky Eur. Polohovatežný lamelový rošt si vyžaduje vyššiu počiatočnú investíciu, najlacnejší kúpite od 91 Euro (Omega HN). Najviac peňazí miniete na polohovatežné rošty s motorovým pohonom. Ich cena sa pohybuje od 204 Euro do 1603 Eur. Rošt si môžete kúpi za výhodnú cenu v akcii 1+1 (polohovatežné a pevné lamelové).

 

Príslušenstvo pre rošty

Pre lepšiu stabilitu matraca pri polohovaní lôžka sa používa držiak matraca, ktorý môže by čelný alebo bočný. Je to elegantné držadlo, ktoré môžete žahko umiestni na okraj roštu postele. Prispieva k pocitu stability matraca a zabraňuje jeho posunu pri polohovaní.

Pokiaž uvažujete o kúpe motorového lamelového roštu, pozrite sa aj na diažkové ovládanie. Ide o bezdrôtové ovládanie, ktoré vám poskytne ešte väčší komfort.

 Už viete, ktorý rošt potrebujete? Máte otázky? Zavolajte nám alebo napíšte. Radi vám odpovieme.

Lucie Pešová a Marie Fiurášková odpovedajú na telefónnom čísle +420 511 146 749, alebo na e-mail: info@i-matrace.sk.

Chcete sa dozvedie viac?

Kam ďalej:


Primaplus

Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
Skladom > 5 ks

Pevný lamelový rošt Primaplus sa skladá z 28-tich lamiel uložených vo ...

od 120€
detail
    • Doprava zadarmo
    Primaplus HN

    Primaplus HN 200x90

    Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
    Skladom 1 ks

    Polohovatežný lamelový rošt zložený z 28-tich lamiel uložených vo ...

    od 184€
    detail
      • Doprava zadarmo
      Motorový rošt Primaflex Motor

      Primaflex motor

      Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
      Skladom > 5 ks

      Kvalitný lamelový rošt za dobrú cenu? to je Primaflex Motor. Rošt je ...

      od 256€
      detail

      Primaflex HN P

      Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
      Skladom > 5 ks

      Kvalitný lamelový rošt za dobrú cenu? to je Primaflex HN P. Rošt je ...

      od 143€
      detail

      Primaplus HN 200x80

      Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
      Skladom > 5 ks

      Polohovatežný lamelový rošt zložený z 28-tich lamiel uložených vo ...

      od 151€
      detail

      Duostar

      Záruka na zboží 3 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 5 zón
      Skladom > 5 ks

      Praktický a pohodlný postežový rošt Duostar pre bežné spanie. Pružný ...

      od 86€
      detail

      Primaflex

      Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
      Skladom > 5 ks

      Kvalitný lamelový rošt za dobrú cenu? to je Primaflex. Rošt je vhodný ...

      od 65€
      detail

      Duostar HN

      Záruka na zboží 3 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 5 zón
      Skladom > 5 ks

      Praktický a pohodlný postežový rošt Duostar HN pre bežné spanie. ...

      od 128€
      detail

      Primaflex HN

      Záruka na zboží 2 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 3 zóny
      Skladom > 5 ks

      Kvalitný lamelový rošt za dobrú cenu? to je Primaflex HN. Rošt je ...

      od 136€
      detail

      Duostar Kombi P

      Záruka na zboží 3 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 5 zón
      Skladom > 5 ks

      Praktický a pohodlný postežový rošt Duostar kombi P pre bežné spanie. ...

      od 144€
      detail
        • Doprava zadarmo
        Polohovatežný lamelový rošt pre úložný priestor Duostar HN P

        Duostar HN P

        Záruka na zboží 3 roky do hmotnosti 120Kg zóny: 5 zón
        Skladom > 5 ks

        Praktický a pohodlný postežový rošt Duostar HN P pre bežné spanie. ...

        od 175€
        detail
        My Vám zavoláme
        Zadajte svoje tel. číslo
        Š 2007-2024 I-MATRACE.SK
        Naše obchody

        Navštívte niektorý z našich obchodov. Predajom nábytku sa zaoberáme už viac ako 20-rokov a za tú dobu sme nazbierali veža skúseností. Akcent Nábytek Slovenský výrobca nábytku. Široký sortiment tovaru. Český výrobca matracov. Kompletný sortiment nájdete na našich webových stránkach. Slovenský Katalóg web stránok Najnakup.sk A ako sa tovar dostane až k Vám domov? Prepravu zaistíme a o priebehu prepravy Vás budeme informova. Matrace pre Vás. To sú i-matrace.sk.

        Webdesign: studioQe
        0